Butikskedjor

I den här delen kan du läsa mer om några av de största butikskedjorna som finns i världen.

H&M

H&M är en förkortning av Hennes & Mauritz som grundades år 1947 av Erling Persson. Från början hette de bara Hennes då de först fokuserade på damkläder. Men i slutet på 60-talet började de även inkludera kläder för herr. Varumärket är svenskt och har nått enorma framgångar. Idag finns det H&M-butiker runt om i hela världen. De erbjuder kläder för både dam, barn och herr. Dessutom har de egna butiker för inredning.

Zara

Zara är namnet på en spansk butikskedja som grundades år 1975. Första butiken öppnades i Spanien och därefter har det dykt upp Zara-butiker runt om i hela världen. De säljer kläder för både dam och herr. Det finns även en hel del inredning.

Mango

Mango är även det en spansk butikskedja som grundades i Barcelona år 1984 av bröderna Isak och Nahman Andic. Idag finns det Mango-butiker runt om i hela världen. De erbjuder kläder för dam och herr.

Lindex

Lindex är en svensk klädkedja som även har butiker runt om i hela världen. De erbjuder kläder för dam och barn. Varumärket grundades år 1948 av Bengt Rosell och Ingemar Boman.