Kläder för herr

Är du i behov av att skaffa nya kläder till din garderob och är man finns det en hel del olika sorters klädesplagg att överväga. Eftersom det finns många valmöjligheter och att modet ständigt ändras kan det vara svårt att veta vilka klädesplagg som kan vara passande för dig. Därför får du här nedan en kort genomgång av vilka klädesplagg du vanligtvis kan hitta på herravdelningen.

Överdelar

På den övre delen av kroppen finns det många olika klädesplagg att välja bland. Om du vill klä dig lite mer propert ska du köpa hem en skjorta eller en enkel stickad tröja. Men det finns även klädesplagg som är passande till vardags. Till exempel huvtröja, kofta och tröja. På sommaren finns det linnen och kortärmade skjortor, t-shirts, linnen och pikétröjor.

Nederdelar

För den nedre delen av kroppen har män flera varianter av byxor att välja bland. Det finns till exempel jeans, chinos, kostymbyxor, slacks och mjukisbyxor. Vid varmare temperaturer finns det shorts.

Ytterkläder

Oavsett om det är sommar, vinter, vår eller höst kan det vara både skönt och snyggt att bära en jacka. Om du vill uppnå en mer klassisk stil ska du bära en rock. Men det finns även andra varianter av jackor. För att hålla dig varm under de kallare årstiderna ska du även klä dig med en mössa, handskar och en halsduk om du vill vara riktigt stilren.

Accessoarer

Sist men inte minst finns det flera accessoarer. Det är till exempel alltid bra att ha något du kan bära med dig dina saker i. Det finns både ryggsäckar, väskor och tygkassar. Sedan kan du behöva ett bälte i midjan för att dina byxor ska sitta på plats. Är det soligt ute kan du ha på dig ett par solglasögon eller ha en keps på huvudet för att skydda dig mot solen. Sedan finns det olika typer av huvudbonader. Förutom keps har så kallade bucket hats blivit särskilt inne de senaste åren.

På dina fötter ska du ha ett par bra och ergonomiska skor. På vintern och hösten finns det rejäla kängor. Men på sommaren och våren kan det vara riktigt snyggt med ett par enklare sneakers. För finare tillfällen finns det flera skomodeller för herr som kan vara passande, till exempel loafers.