Handla kläder på second hand

De senaste åren har det blivit allt vanligare att konsumenter väljer att köpa sina klädesplagg på second hand. Här nedan kan du läsa mer om det.

Fördelar med second hand

Det finns många anledningar till varför du ska handla dina kläder på second hand. Den främsta fördelen är för att det är bättre för miljön. Att ständigt köpa nyproducerade kläder är en stor miljöbov. Om du gillar kläder från en annan tidsperiod än den som är nu har du större chans att hitta kläder du gillar om du kollar på second hand. När du handlar kläder från second hand-butiker går pengarna många gånger till bättre behövande. Till exempel om du handlar på Röda Korset, Erikshjälpen, Stadsmissionen, PMU second hand och Myrorna.

Fysiskt eller på nätet

På de flesta orter finns det flera second hand-butiker du kan gå till för att försöka få tag på kläder att köpa. Men det finns även en stor andrahandsmarknad på nätet. Det finns flera sidor som sysslar med att köpa in begagnade kläder och lägga upp dem på sin sajt. Men du kan även själv skapa dina egna annonser och lägga ut dem på dina sociala medier.