Second hand

Kläder för dam

De som identifierar sig som kvinnor har de största valmöjligheterna vad gäller kläder. I en fysisk butik kan damavdelningarna vara flera våningar medan män får nöja sig med en något mindre yta. Eftersom att utbudet är enormt vad gäller damkläder finns det många olika klädesplagg att välja bland. Här nedan går vi igenom några av dem.

Överdelar

Vad gäller överdelar finns det många varianter att välja bland. En blus är överdel som går åt det mer fina hållet medan en topp kan vara mer vardaglig. Andra exempel på typiskt kvinnliga klädesplagg är tunikor och kimonos. Det finns även skjortor och tröjor som passar bra både till vardags och fest. Sedan finns det även huvtröjor, koftor, linnen, bustiers och en rad andra överdelar. Ett annat klädesplagg som har fått ett uppsving de senaste åren är den stickade västen.

Nederdelar

På den nedre delen av kroppen finns det byxor av olika modeller, till exempel jeans, slacks eller kostymbyxor. Sedan finns det även shorts och kjolar. Många kvinnor bär också tights eller strumpbyxor. Tights används oftast vid träning och strumpbyxor används under en kjol eller en klänning.

Plagg som täcker hela kroppen

Förutom att det finns överdelar och underdelar finns det även klädesplagg som sitter ihop. Ett av de vanligaste klädesplaggen för kvinnor är en klänning som består av en topp och en kjol som sitter samman. Det finns även jumpsuits som är ungefär samma sak fast underdelen består av en byxa eller shorts.

Ytterkläder

Avslutningsvis finns det ytterkläder. Det finns allt från kappor till rockar för en mer klassisk look. Sedan finns det jackor i olika modeller. På vintern finns det överdragsbyxor och överdragskjolar.

Underkläder

Närmast kroppen bär man underkläder. För kvinnor finns det flera olika modeller av BH:ar och trosor.

Skor

Sedan finns det många olika sorters skor att välja bland. De flesta anpassar sina skor efter vilken årstid det är. På vintern och hösten är det vanligt med kängor och boots som är värmande såväl som att de är snygga. När det är värmande ute kan det vara snyggt med ett par stilrena sneakers. Är det riktigt varmt ute kan du bära ett par sandaler eller flip-flops.

Accessoarer

Sist men inte minst finns det flera olika tillbehör som kan både vara praktiska eller enbart bara vara en snygg detalj. Några exempel på praktiska accessoarer är till exempel ryggsäck och väska. Andra exempel på praktiska accessoarer är solglasögon, mössa, keps, skärp och vantar.

Sedan finns det många olika accessoarer som används för att de ska göra outfiten ännu snyggare. Det finns många olika smycken såsom halsband, armband, ringar och örhängen. Till håret finns det flera olika håraccessoarer, till exempel hårband och scrunchies som används för att göra en enkel och snygg frisyr.